Mini-seminar: ‘Wordt het, Microsoft en/of Google of…?’


De vele functionaliteiten die een cloudplatform als Microsoft of Google  biedt, moeten aansluiten bij de gebruikerswensen en de wensen van de school. Dat is wel het minste wat je mag verwachten. Maar wat zijn die gebruikerswensen dan? Wat willen we überhaupt? Samenwerken, ja,.. maar op welke manier? Hoe willen we met wie communiceren en waar slaan we al onze gegevens op? Genoeg om over na te denken, maar welke platform wordt het dan?

Gaan we kiezen voor Microsoft of gaan we kiezen voor Google of wellicht voor allebei? Is standaardiseren op één platform wel mogelijk? Welke functionaliteit verwachten we binnen onze digitale werkomgeving en hoe zit het dan met onze digitale leeromgeving? (DLWO) En wat doen we met de keuze voor devices, zoals laptops, chromebooks of tablets?

Keuzestress? Niet als u, samen met het onderwijsveld goed nadenkt over hoe en wat en op welke wijze u met elkaar tot éénduidige afspraken kunt komen.

#Keuzestress : ‘Wordt het Microsoft en/of Google of …?’

Expanding Visions organiseert in maart in samenwerking met Openbaar Onderwijs Goeree-Overflakkee, DeBasisFluvius, OMO SG Tongerlo en het Twents Carmel College een 4-tal mini-seminars. De sprekers zijn ervaringsdeskundigen uit het onderwijs en collega’s van Expanding Visions die aan de wieg van deze vraagstukken hebben gestaan.

  • PO/SO woensdag 13 maart Gilze, lees hier verder.
  • PO/SO woensdag 20 maart in Arnhem, lees hier verder.
  • VO/MBO donderdag 14 maart in Roosendaal, lees hier verder.
  • VO/MBO donderdag 21 maart in Oldenzaal, lees hier verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *