Tsjechië stemt tegen btw-verlaging e-books

Begin juni werd door het Europees Parlement met een ruime meerderheid voor een btw-verlaging op e-books gestemd. Wat nog restte was een stemming in de Europese Raad. Alle lichten stonden op groen. Om de EU-wetgeving te veranderen is een unanieme van de lidstaten nodig. Afgelopen vrijdag was het zover. Alle lidstaten stemden voor met uitzondering van Tsjechië.

De Franse regering stemde eerder tegen een proefproject van Tsjechië om btw-fraude te bestrijden. Dijsselbloem pakte in de vergadering uit naar de minister van Tsjechië met het verwijt tegen te stemmen omdat een Tsjechisch btw-project het niet haalde. Een lelijke streep dus door de rekening voor Dijsselbloem en uiteindelijk alle Europese staatsburgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *