10 Redenen om een Chromebook te beheren

Een Chromebook is toch zo eenvoudig dat er niets aan te beheren valt? In eerste instantie is dit vaak de gedachte. Toch zijn er redenen om een Chromebook centraal te willen beheren. Bijvoorbeeld voor functies zoals,

  1. op afstand wissen en/of blokkeren van een Chromebook bij bijvoorbeeld diefstal,
  2. in de kioskmodus plaatsen: het begrenzen van toegang wat noodzakelijk is bij het uitvoeren van CITO/Facet toetsen,
  3. meekijken met de leerling,
  4. individuele inlogtegels en instellingen wissen na uitzetten,
  5. Chrome apps en extensies pushen,
  6. Wi-Fi en ethernet configuraties implementeren,
  7. standaard startpagina’s instellen,
  8. instellingen per gebruiker/groep, school of instelling instellen,
  9. beleid beheren en implementeren op gebruikers- en/of groepsniveau,
  10. gebruikers toestaan een Chrome-apparaat te delen zonder in te hoeven loggen.

Hiervoor is per Chromebook een Chrome apparaat-licentie nodig. Deze kost eenmalig € 27,83 inclusief BTW per apparaat. Chrome apparaat-licenties worden aan uw G Suite for Education domein toegevoegd. Dit is een gratis pakket van productiviteitstools voor het samenwerken in de klas. Een G Suite for Education domein kunt u, of uw Google Certified Education Partner, aanvragen bij Google.

Het pakket omvat de volgende kernservices van Google: Classroom, Gmail, Drive, Calendar, Vault, Docs, Sheets, Forms, Slides en Sites. G Suite for Education valt onder een separate set van contractuele voorwaarden die op het onderwijs zijn afgestemd. Zo worden er binnen de hiervoor genoemde kernservices geen advertenties weergegeven en worden er geen gegevens aan derden doorgegeven.

De combinatie van G Suite for Education, Chromebook of Chrome browser op een computer of tablet, stelt u in staat om, tegen lage investeringen en lage exploitatiekosten, een gebruikersvriendelijke leeromgeving te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *