Onderwijsseminar: van beheer naar regie

Onderwijsseminar

‘Van beheer naar regie’

1 juni, kantoor van Expanding Visions in Huizen (NH)

De toepassing van IT in het onderwijs heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Computers, applicaties en content maken het leren met IT steeds rijker. De meeste toepassingen worden inmiddels als dienst vanaf het internet betrokken. Microsoft, Google, de ELO, educatieve applicaties en content: alles komt met een klik op de muis vanuit de cloud. Dat klinkt mooi maar al die slimme toepassingen moeten wel steeds meer met elkaar samenwerken. Hou houdt u de grip op al die verschillende leveranciers? Hoe houdt u de controle als het traditionele IT beheer verdwijnt uit uw school? En hoe geef je vorm aan de zo noodzakelijke regie op IT?

Van beheer naar regie is het centrale thema waar IT in het onderwijs de aankomende jaren mee aan de slag moet. In een tijdsbestek van twee uur delen wij leerpunten met u en gaan we nader in op de cruciale rol van het IT Regiebureau.

Programma

15:30 – 16:00 uur : Ontvangst met thee en koffie.

16:00 – 16:30 uur : ‘De noodzaak van regie op IT in het onderwijs’

De ‘cloud’ heeft het onderwijs veel goeds gebracht. Informatie en toepassingen zijn eenvoudig en tegen lage kosten beschikbaar. Tegelijkertijd is er een versnippering ontstaan van verschillende dienstverleners. Wat zijn de risico’s? En dreigt IT in het onderwijs hierdoor niet vast te lopen?

Spreker : Kees Nieuwenhuyzen, regiodirecteur Goes bij Edudelta Onderwijsgroep.

16:30 – 17:00 uur : ‘Model voor regie op IT in het onderwijs’

Om op een adequate manier regie te voeren moet een veelheid aan activiteiten worden verricht. Over welke activiteiten hebben we het? Welke rollen en taken horen hierbij? Hoe deze te organiseren?

Spreker : Bert van de Bovenkamp, IT regisseur van Expanding Visions.

17:00 – 17:15 uur: Pauze

17:15 – 17:45 uur: ‘Het IT regiebureau’

Het hoe en waarom van een IT regiebureau. Wat zijn de 4 managementdomeinen en de daarbij bijbehorende processen? Wat is de positie van het IT regiebureau t.o.v. vraag en aanbod? Hoe organiseer je dit in het onderwijs?

Spreker: Marcel de Jager, IT regisseur van Expanding Visions.

17:45 – 18:30 uur: Japanse snacks en drankjes.

Voor wie bedoeld?

Deelname aan dit seminar is uitsluitend mogelijk voor bestuurders, beleidsmedewerkers, ICT-coördinatoren en directieleden van VO & VSO & MBO-instellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *