Aerobe DLO: Kurzweil en CITO/Facet op Chromebook

acer-c7-chromebook-review-lid-chrome-logo-macro-1000x665
Kurzweil/FireFly & CITO/Facet in Aerobe DLO

Steeds meer onderwijs-toepassingen komen webbased beschikbaar. Serverloos werken zonder lokale software-installaties wordt hiermee realiteit.

Afgelopen week werd de webbased versie van Kurzweil 3000 getest op een Chromebook. Deze toepassing zet tekst naar spraak om en wordt ingezet bij dyslexie.

De webbased versie van Kurzweil heeft de naam FireFly en is al wat langer Engelstalig in de USA beschikbaar. Bij een opdrachtgever van EV werd de Nederlandstalige versie ervan met succes getest in een pilotsituatie. Het is nog niet definitief bekend wanneer deze versie in Nederland beschikbaar komt.

Tevens werd een eerste succesvolle test gedaan met CITO/Facet op een Chromebook. Zowel FireFly als CITO/Facet werden geïntegreerd in de digitale leeromgeving van Aerobe DLO.  Aerobe DLO is een platform dat speciaal is ontwikkeld om het diverse aanbod aan digitale onderwijsprogramma’s op eenvoudige wijze beschikbaar te stellen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Google for Education omgeving.

Klik op onderstaand plaatje voor meer info over Aerobe DLO

Aerobe DLO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *