Een LVS-mail-agenda-jaarplanner die niet te hacken is….

Het klinkt ver weg en onmogelijk maar toch bestaat er een zo’n oplossing die niet te hacken is. Dan moet je ‘ hacken’  wel met een korreltje zout nemen. Tevens beschikt de oplossing over een agenda, rooster, adresboek, jaarplanner, rekentabellen, vakantieoverzicht en nog veel meer. Hier is de ‘docentenagenda’:

 

IMG_8028

 

Wel zo makkelijk toch? Je kunt er altijd bij, ook al ben je je wachtwoord vergeten. Er hoeven geen updates geïnstalleerd te worden. En vraagt geen onderhoud van IT-medewerkers. Om het te kunnen gebruiken hoef je niet verplicht op cursus. En het is nog “gratis” ook! Je moet alleen wel even tussen de advertenties door lezen.

Makkelijk?

Tja, eigenlijk is het wel makkelijk. Het wordt wel wat omslachtig als je ziek bent en een collega rapporten moet gaan voorbereiden. Bijvoorbeeld bij een oudergesprek als toch blijkt dat je agenda nog thuis ligt of als je even de klas uit moet omdat een collega iets snel wil bespreken en je een dag later tot de constatering komt dat dat je ergens je agenda bent kwijt geraakt.

Verantwoordelijk

Zijn we daarom gezegend met onze digitale agenda’s, automatisch te exporten jaarplanningen en overal toegankelijke LVS systemen? Ik ben er van overtuigd dat het een heel stuk makkelijker is, alleen is de oplossing niet ultiem. Als gebruiker heb je ook zelf een zeer belangrijke rol, misschien wel de belangrijkste, bij het gebruik. We gaan er vanuit dat de bedrijven achter de LVS systemen, de Google’s en Microsofts, het nodige doen om de informatie zo goed mogelijk te beveiligen. Zodat een handige student met wat vrije uurtjes niet zijn gemiddelde kan o waarderen of een docent uit dienst kan schakelen. We kunnen toch met onszelf afspreken dat op het moment dat we even weglopen naar die collega op de gang…. we onze laptop vergrendelen of uitloggen? Het is nog gratis ook!

 

IMG_8029

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *