Visie op IT zonder daden is een hallucinatie

catharsis
“emotionele zuivering”

Visie zonder daden is een hallucinatie. Hoe breng je een strategie echt tot uitvoering? Vergeet nooit: management is mensenwerk. Zo kopte Manfred Kets de Vries recentelijk in het FD. Ik maak daar van: Visie op IT zonder daden is een hallucinatie. En waarom worden adviezen van externen vaak niet opgevolgd? Zo ook in het onderwijs de spijker op z’n kop.

In de dagelijkse praktijk zien we te vaak dat mooie visie op IT uit het strategisch beleidsplan of een prachtig vier in balansmodel in schoonheid sterven. Volgens Kets de Vries is de uitvoering van een strategie mensenwerk. Het begint bij de neuzen dezelfde kant op krijgen. Vrij vertaald naar het onderwijs: Wie zit er op nog meer verandering te wachten en in hoeverre is het onderwerp een bedreiging voor mijn autonomie? Kets de Vries betoogt te interveniëren door je te richten op de onbewuste weerstand tegen verandering door stakeholders tot inzicht te laten komen dat de methode zinnig, effectief en haalbaar is. Hij geeft aan dat groepscoaching een belangrijke rol kan spelen. Tevens dat onderstaande krachtige psychologische processen aanzetten tot verandering:

  • Een catharsis (emotionele zuivering) teweegbrengen.
  • Wederzijdse identificatie bevorderen.
  • Veilige plek voor experimenten.
  • Ruimte creëren voor plaatsvervangende ervaringen.
  • Gemeenschappelijke leerprocessen ondersteunen.
  • Altruïstische motieven benutten.

Mijn leerpunten: een visie op IT zonder uitvoeringsplan met kaders komt niet veel verder, een uitvoeringsplan zonder aandacht voor de mens en de onbewuste weerstand tegen verandering, is niet compleet.

Bron: FD, 28 mei 2016. Manfred Kets de Vries is hoogleraar leiderschapsontwikkeling en organisatieverandering aan de internationale businessschool Insead.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *