Aanleg gemeentelijk glasvezelnetwerk Syntrophos gestart

2016 - opening glasvezelkabel (1930 van 189)Op woensdag 1 juni hebben Gregor Rensen, de burgemeester van Brielle en de wethouders Margriet den Brok van Hellevoetsluis, Dirk van der Schaaf van Nissewaard en Peter de Jong van Westvoorne, de eerste schop in de grond gezet voor de aanleg van het Syntrophos glasvezelnetwerk op Voorne Putten. Het netwerk wordt aangelegd door Eurofiber. De feestelijke handeling werd uitgevoerd in aanwezigheid van Syntrophos, de Ondernemersverenigingen, Eurofiber en Expanding Visions, het adviesbureau die de aanbesteding uitvoerde en de projectleiding van de realisatie in handen heeft.

Vanuit dit nieuwe glasvezelnetwerk krijgt Syntrophos, het shared service centrum voor de gemeenten Brielle, Nissewaard (fusie van Bernisse en Spijkenisse) en Westvoorne, de beschikking over dedicated managed dark fibber verbindingen naar de beide datacenters van Syntrophos en de 25 gemeentelijke locaties waar Syntrophos diensten levert op het gebied van ICT, Basisregistratie en GEO-informatie.

Van uit het verleden is het Wide Area Netwerk (WAN) van Syntrophos opgebouwd uit verschillende soorten verbindingen (DSL, EVPN, belichte en onbelichte glasvezels) die op dat moment beschikbaar waren.  De verschillende soorten verbindingen met verschillende bandbreedtes zorgt ervoor dat Syntrophos niet op alle locaties dezelfde diensten kan leveren. De verscheidenheid van leveranciers en SLA’s zorgden daarnaast voor een hoge beheerlast.

Na het doorlopen van een uitgebreide marktverkenning en een Europese aanbestedingsprocedure is gebleken dat het ook op Voorne Putten mogelijk is om alle locaties, op te nemen in een WAN wat is opgebouwd uit Managed Dark Fibers van één provider.

Als over enkele maanden de aanleg van het glasvezelrnetwerk is afgerond heeft Syntrophos de beschikking over een betrouwbaar WAN met hoge bandbreedtes (tot 10 Gbps). Via het nieuwe WAN kan Syntrophos voor de komende 10 jaar alle beschikbare diensten op alle aangesloten locaties leveren tegen een lage total cost of ownership.

Ook is er voldoende groeicapaciteit aanwezig om mogelijke toekomstige uitbreidingen van zowel de dienstverlening als locaties mogelijk te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *