Google creëert ‘The Internet of Apps’

Instant AppsGoogle kondigde vorige week op de Google I/O 2016 Developers Conference ‘Instant Apps’ aan. Google onthulde een ambitieus feature wat Android apps gebruikers in staat stelt om specifieke delen van andere apps gebruiken. Zonder dat deze apps gedownload hoeft te worden. Met andere woorden worden apps kunnen via internet aan elkaar gelinked worden. Zeg maar een ‘The Internet of Apps’.

Dit neemt voor de gebruiker de drempel weg om eerst een app te downloaded en te installeren. Het resultaat is dat je als Android gebruiker nog vaker binnen de Google-omgeving kunt blijven. Vanuit technisch perspectief een fantastisch feature. Echter op de veiligheidsaspecten wordt (nog) niet nader in gegaan. Ik kan me zo voorstellen dat, als je als onderwijsinstelling of bedrijf, nu al moeite hebt met het bepalen van privacy en beveiligingsaspecten, dat het er niet eenvoudiger op wordt. Als apps onderling naadloos gelinked worden dan wordt het vrijwel onmogelijk om te bepalen hoe de andere app hiermee omgaat en of je dit wel acceptabel vindt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *