Chromebooks geschikt gemaakt voor Android-apps

Four-New-Android-Apps-Officially-Available-for-Chromebooks-Including-Web2Go-and-Clarisketch-461935-2Google kondigde afgelopen donderdag op Google I/O 2016 Conference aan dat Chromebooks Android-apps gaan ondersteunen. Hiertoe krijgt de Chromebook drie verschillende windows waar gebruikers tussen kunnen schakelen: toetsenbord, muis en touch input. Het laatste uiteraard mits de Chromebook voorzien is van een touch screen.

Hierdoor komen Chrome OS en Android dichter bij elkaar te staan. Daarnaast zal Google het updaten van Android-apps meer automatisch af gaan afhandelen zoals dit bij Chrome OS al het geval is. Google claimt dat veiligheid hoog in het vaandel blijft staan en claimt dat de kwetsbaarheid van Android-apps vooral voortkomt uit het niet tijdig updaten ervan. Scholen en bedrijven krijgen de optie om de Google Play-store uit zetten of om toegang te geven tot een geselecteerde verzameling van apps.

In de loop van dit jaar zal deze nieuwe versie beschikbaar komen. Een Android-smartphone is onder andere ‘smart’ omdat er steeds meer sensoren in verwerkt worden. Iets wat bij een Chromebook nog niet het geval is. Google rekent er op dat hardware leveranciers dit jaar nog nieuwe Chromebook hardware zullen gaan leveren waar meer sensoren in zitten zodat de Android-apps deze kunnen gebruiken.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”12720″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *