Mini-seminar: ‘Een digitale leer- en werkomgeving die werkt!’

16437509602_11c22809dc_o

Dit seminar wordt binnenkort herhaald, stuur een mail aan redactie@ev.nl voor een vooraanmelding!

Leerlingen meer verantwoordelijkheid geven ten aanzien van hun leerproces, vormgeven van gedifferentieerd leren, serieus vorm geven aan ouderparticipatie, bevorderen kennisdeling en samenwerking tussen leerkrachten. Waar mogelijk ondersteund met digitale middelen. Wie wil dit niet of is er niet al mee bezig?

Echter, als je niet uitkijkt:

.           Wordt je binnen de kortste keren overspoeld met nieuwe toepassingen, die elkaar in belangrijke mate overlappen qua functionaliteit.

.           Moeten gegevens van leerlingen, ouders en/of medewerkers in verschillende systemen worden ingevoerd. Hierbij worden fouten gemaakt en blijken de verschillende registraties niet overeen te komen.

.           Gaan welwillende medewerkers gaan aan de slag met (gratis) webtoepassingen die een potentieel gevaar zijn vanuit de optiek van informatiebeveiliging.

.           Wordt de uitwisseling van bestanden belemmerd doordat de ene medewerker deze opslaat in Office 365, de ander in Google Drive en weer een ander in Dropbox. Met als gevolg dat iedereen continue bestanden naar elkaar heen en weer mailt en er uiteindelijke tig versies van een bestand in omloop zijn.

.           Zijn ouders ten aanzien van het volgen van het wel en wee van hun kind het ene jaar aangewezen op Klasbord, het volgende jaar op Facebook, en het jaar daarna op uitsluitend de tien-minuten gesprekjes.

Dat wil toch niemand?

Onderwijsinstellingen die bovenstaande IT-chaos willen voorkomen maar wel willen werken aan de doelstellingen zoals genoemd aan het begin, zullen de regie moeten pakken door een digitale leer-en werkomgeving (DLWO) in te richten. Een nieuw concept dat door steeds meer onderwijsorganisaties die vooruit willen wordt omarmd.

Op 11 februari 2016 organiseert Expanding Visions het mini-seminar ‘Een digitale leer- en werkomgeving (DLWO) die werkt’ waarin wij u in 2 uur op inspirerende wijze zullen meenemen in dit boeiende vraagstuk.

images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *