LearnSprout: Apple in big data voor het onderwijs

LearnSprout - Expanding VisionsOok in het onderwijs begint big data trending te worden. Deze week kondigde Apple aan dat zij de start-up LearnSprout overnemen.

LearnSprout heeft software ontwikkeld waarmee op eenvoudige wijze informatie uit de database van leerlingvolgsystemen gehaald kan worden. De gedachte hierachter is dat leerlingvolgsystemen vol zitten met gegevens en dat deze gegevens nauwelijks benut worden om daar begrijpelijke en betekenisvolle meta-informatie van te maken. De software helpt te identificeren welke leerlingen extra aandacht nodig hebben. Iets wat in Nederland gevoelig ligt gezien het feit dat Snappet daar vorig jaar voor op de vingers werd getikt door de Autoriteit Persoonsgegevens (voorheen CBP). LearnSprout heeft hierbij, naar eigen zeggen, veel aandacht besteed aan de borging van de privacy van de leerlingen. (FERPA-compliant).

LearnSprout is 3 jaar geleden opgericht met als doel PO- en VO-leerlingen beter in hun ontwikkeling te kunnen volgen. Het bedrijf had net $ 4,7 miljoen bij investeerders opgehaald om door te ontwikkelen. Onder de investeerders bevinden zich gerenommeerde investeerders zoals Andreessen Horowitz, Formation 8 en Samsung Ventures.

Apple geeft meer gas op het onderwijs. Zo kondigde zij 2 weken geleden aan dat de volgende iOS release speciale functies voor het onderwijs zal hebben. Dit als tegenhanger van de Google Chromebooks waarvan er inmiddels 1 miljoen stuks per kwartaal door het onderwijs gekocht worden.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”12377″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *