Ik ga offline werken….

 

Unknown-5…. nee, niet helemaal zonder internet, maar wel alles lokaal op mijn eigen laptop en ik gebruik internet puur voor het uitwisselen van e-mail. Zou ik dan tijd kunnen besparen, mij beter kunnen concentreren?

Niet meer even Facebook checken voor een nieuw post van een klassieke BMW, niet meer even een document in m’n One Drive delen met een klant, niet meer even Marktplaats op om te checken of er toch nog een onderdeeltje te koop staat dat ik moet hebben, niet meer even een Skype sessie opstarten met een collega of klant, niet meer even een vakinhoudelijke nieuwssite lezen, niet meer even Nu-punt-nl-len, niet meer even tussendoor eten bestellen voor vanavond, niet meer even…..

Ik denk dat ik nog wel eventjes door kan gaan. We doen tussen door van alles op het web omdat het binnen handbereik is. Als we het “even” niet zouden doen denk ik dat dat we achter gaan lopen. Niet zozeer in kennis maar meer in de alledaagse flow. Collega’s, klanten en de buitenwereld gaan door, ook zonder mij. Door met wat ze gewend zijn en door met het ontwikkelen van nieuwe online werkzaamheden. Zou daarmee het online werken de standaard zijn? Het kan in veel situaties, maar de overstap echt maken is lastig en eng… terwijl het ons enorme flexibiliteit geeft. Want zo kunnen we toch even tussendoor kaartjes voor de film bestellen en op een ander moment op een andere plaats toch nog even doorwerken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *