Blendle als oplossing voor digitaal onderwijs?

blendleDeze week heb ik een account aangemaakt bij Blendle. Dit vanuit het idee dat ik eigenlijk niet zo’n behoefte meer heb aan een ochtendblad omdat ik het “actuele” nieuws wat er in staat vaak al heb gelezen op nu.nl of twitter maar af en toe nog wel een achtergrondartikel of opiniestuk lees. Het leuke van Blendle is dat je dergelijke artikelen en opiniestukken per stuk kunt afnemen voor ca. Eur 0,20 per artikel. Tegelijkertijd heb je de artikelen uit vrijwel alle dagbladen en een aantal weekbladen ter beschikking. Vraag die bij mij op kwam: waarom hanteren de uitgeverijen van educatieve content dit model niet?

De huidige situatie

Nu ben je als school bij de meeste uitgeverijen nog steeds gedwongen om een hele methode af te nemen. In sommige gevallen moet je zelfs een aantal jaren vooruit betalen. Het is op dit moment niet eenvoudig om de beste elementen uit verschillende methodes te kiezen. Waardoor je bij het kiezen van een methode vrijwel altijd consessies moet doen. En wanneer je licenties voor meerdere jaren gekocht hebt zit je jaren vast aan een methode tenzij je je het kunt permitteren om extra afschrijvingslasten voor je rekening te nemen..

Gewenste situatie 

Hoe mooi zou het zijn als je als leerkracht/school de content van verschillende uitgeverijen naar eigen inzicht zou kunnen combineren doordat deze modulair is opgebouwd en modulair kan worden afgenomen. Dan zou je als leerkracht/school de regie kunnen pakken zonder dat je gedwongen wordt zelf op grote schaal content te ontwikkelen (kan natuurlijk altijd aanvullend).

Mooi doorbraakproject

Uitgeverijen zetten wel voorzichtige stappen in de goede richting maar worstelen naar eigen zeggen met het te hanteren verdienmodel. Waarom niet kiezen voor het model zoals Blendle het hanteert? Dus dat je als school/leerkracht content van verschillende uitgeverijen kunt kiezen en combineren en alleen betaald voor die onderdelen die je gebruikt.

Misschien dat Blendle kan ondersteunen door een site in te richten waar uitgeverijen hun content kunnen aanbieden. Zou een mooi doorbraakproject zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *