NY bouwt 10.000 telefooncellen om naar Wi-Fi hotspots

images-2New York heeft 10.000 openbare telefooncellen die steeds minder gebruikt worden. CityBridge,  een consortium van bedrijven waaronder Qualcom en Titan, hebben een plan ingediend met de naam  “LinkNYC”. Dit plan omvat het ombouwen van 10.000 openbare telefooncellen tot kiosks met ultra-snelle Wi-Fi hotspots voorzien van reclame. De Wi-Fi hotspot zal met een radius van 150 meter gratis Wi-Fi toegang tot internet geven. Wil je toegang gratis tot internet dan moet je dus in de buurt van zo een kiosk zijn en de reclame zien. De kiosk zal voorzien in:

– gratis draadloos snel internet (tot 1Gbps)

– gratis telefonie

– informatie over lokale dienstverleners

– gratis oplaadmogelijkheden voor mobiele apparaten

 

Met het plan is een investering gemoeid van 200 mio USD. De jaarlijkse reclame inkomsten worden ingeschat op 500 mio USD.

 

NYC Kiosk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *