Nieuwe Microsoft overeenkomst voor het onderwijs

microsoftPer 31 december 2014 loopt de huidige overeenkomst van Microsoft voor het onderwijs af. Er zijn door APS IT-diensten en SLB-diensten echter nieuwe overeenkomsten afgesloten met het onderwijs. Hierbij is nadrukkelijk rekening gehouden met de toenemende populariteit van Office 365, Bring Your Own Device en de combinatie van on-premise en cloudgebruik. Voor het basispakket sluit je een overeenkomst af voor 3 jaar en voor additionele desktopproducten en serverlicenties kun je een jaarlijkse overeenkomst afsluiten.

 

Basispakket en additionele desktopproducten en servers

Het Basispakket (voorheen bekend als het Desktop pakket) bevat de volgende producten:

. Desktop Education met Software Assurance (voor instellingsgebruik)

. Upgrade Windows Professionale of Enterprise

. Office Professional Plus

. Enterprise CAL Suite met MDOP

. Office 365 Education E3 Subscription

. Windows Server CAL met Software Assurance (voor leerlingen)

. Remote Desktop Services CAL met Software Assurance (voor medewerkers en leerlingen)

. VDA Subscription

. Microsoft Desktop Optimization Pack for Software Assurance (voor leerlingen)

 

Bij ieder jaarregistratie kunnen aanvullende desktopproducten zoals Visio en Project worden gecontracteerd, evenals serverlicenties.

 

Aantrekkelijk aanbod

Voor het PO is het in ieder geval zo (voor het VO en MBO heb ik deze informatie nog niet kunnen achterhalen) dat er eenmalig een prijsverhoging van 5% wordt doorgevoerd ten opzichte van het bedrag dat dit jaar wordt betaald voor het Desktop pakket. De jaren daarna blijft de totaalprijs stabiel. Het aantal devices dat in gebruik is doet er in die periode niet meer toe. Deze aantallen hoeven niet meer te worden doorgegeven aan Microsoft. Daarmee lijkt het er op dat een organisatie die de hoeveelheid apparatuur met daarop Windows en eventueel Office Professional fors wil uitbreiden daar nauwelijks meer voor gaat betalen.

Daar staat tegenover dat alle medewerkers en alle leerlingen zowel over Office 365 in de cloud alsook over Office Professional Plus lokaal op een device kunnen beschikken. Ongeacht of zij op een device van school of een eigen device werken. Iets wat wellicht niet iedereen nodig heeft omdat men kan volstaan met de online versie van Word en Excel, maar toch handig is.

Zowel voor leerlingen als medewerkers geldt bovendien dat zij Office Professional Plus kostenloos op 5 devices mogen installeren voor privé-gebruik. Voor leerlingen was dit al zo, maar vanaf 1 januari geldt dit ook voor medewerkers.

Er lijkt zodoende sprake te zijn van een zeer aantrekkelijk aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *