Windows 9, doet het er nog toe?

EV Windows 9 OS informatisering transformerenMicrosoft heeft aangekondigd met een nieuw besturingssysteem te komen, u raad het al: Windows 9. Met de opvolger van Windows 8 hoopt Microsoft meer tegenwicht op MAC OS, Android en zelfs Linux te kunnen geven. Het gaat om een titanenstrijd waarin grote bedragen omgaan maar… wat willen wij als gebruikers?

Wij als gebruikers willen iets dat we snappen, handig vinden en kunnen toepassen. We kiezen het apparaat dat het best bij ons past en handige toepassingen vinden we steeds meer op het Web. Kijken we om ons heen dan zien we vooral veel webbrowsers open staan. Vraag je iemand met een tablet in de hand wat voor besturingssysteem op zijn of haar tablet draait dan voel je haast de ander worstelen met een wedervraag ‘geen idee, maakt dat wat uit dan’?

Inderdaad, het gaat steeds minder uitmaken wat voor besturingssysteem we gebruiken. Als touch screen of muis en toetsenbord het maar doen, we een webbrowser kunnen starten en online zijn, kunnen we aan de slag.

Deze ontwikkeling gaat mede door de tablet en fablet (smartphone met groot scherm) snel en maakt uw automatisering in de toekomst veel eenvoudiger. De aandacht voor automatisering verschuift daarmee naar de informatisering.

Al duurt het misschien nog een jaar of drie, transformeer nu uw IT-afdeling om meer met de vraag dan met het aanbod van IT bezig te zijn. Uw medewerkers, studenten, leerlingen werken nu al in de cloud waar zij steeds meer informatie plaatsen en uitwisselen. Hoe zorgt u er voor dat deze informatie voor uw organisatie beschikbaar is en blijft? Wat voor besturingssysteem u moet gebruiken is bijzaak. Daar denkt uw IT-afdeling vast (nog) anders over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *