Nieuwe IT: Eng? Of gewoon even wennen?

kwvEen nieuwe omgeving is anders. Maar is die ook eng? Eng omdat het onbekend is en misschien werkt het wel niet. Die ervaring hebben veel mensen, ook in het onderwijs. Een beetje door het verleden getekend lijkt het wel. Dus willen we vasthouden aan de omgeving zoals die nu is. Tja, dan komen we geen meter vooruit!

 

Gelukkig zien we op steeds meer plekken dat de koudwatervrees afneemt en er beweging in komt. Nieuwe IT is niet eng, het is anders en het is (vaak) beter. Maar eigenlijk toch een beetje van hetzelfde. Thuis zijn we vaak al een stap verder!

 

Ook is het geen uitzondering dat leerlingen meer weten en meer kunnen. Eng? Lijkt mij niet zolang we er maar op de juiste manier mee omgaan. Het is misschien van ondergeschikt belang hoe, wanneer en waarmee iets gedaan wordt, maar dat het belangrijkst is dat we het gewoon doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *