Je rugzak in je smartphone

rzakVodafone lanceert contactloos betalen. Dat is handig: dan kun je voortaan je portemonnee thuis laten en neemt je achterbroekzak niet meer de vorm aan van je portemonnee. Je smartphone wordt je betaalmiddel. Er kan ook mee betaald worden op o.a. NS-stations en er kunnen klantkaarten worden toegevoegd. Even je bonuskaart uitlenen aan je voorganger in de supermarkt kan dan een groot risico worden: hij geniet niet alleen van de “vaste klanten“ korting maar zou dan ook direct zijn boodschappen kunnen afrekenen!

Aangezien smartphones volledig ingeburgerd zijn, is het logisch en begrijpelijk dat deze ontwikkeling zich voordoet. Wat zouden we er nog meer mee kunnen? Absentielijsten automatisch invullen op basis van de aanwezige smartphones? Of de vervanging van rugzakken? Past de informatie uit die rugzak misschien in een smartphone? Op die manier kunnen gebruikers met een smartphone hun huiswerk meenemen en inleveren. Het is aan de gebruiker zelf om te bepalen wanneer en met wie welke informatie wordt gedeeld. Een soortgelijke functionaliteit kennen we van Apple: AirDrop. Een heel laagdrempelige manier om bestanden met anderen te delen. Super handig, ik ben erg benieuwd hoe zich dit verder gaat ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *