Gebruik versus beschikbaarheid

rijlesIT is een middel en geen doel is een veel gebezigde slogan. IT-voorzieningen effectief in de les in zetten is waar we het uiteindelijk voor doen. Het trainen van vaardigheden is een must om effectief de voorzieningen te benutten. Daar is geen speld tussen te krijgen.

Wat we in de dagelijkse praktijk zien is dat het vergeten wordt om eerst de beschikbaarheid van de voorzieningen goed te regelen. Zijn de voorzieningen zo stabiel dat er op vertrouwd kan worden?

Hoe vaak zijn er storingen? Werkt het echt functioneel zo als dat het beloofd of gedemonstreerd is? Is de snelheid voldoende? Is het applicatie-beheer goed geregeld? Is er afgesproken wat u als docent/gebruiker van de voorzieningen mag verwachten? Vaardigheden trainen en voorzieningen gebruiken vereist dus dat eerst de beschikbaarheid wordt geregeld.

U kunt toch ook geen rijles geven in een auto die onbetrouwbaar is? Het adequaat organiseren van IT gaat daarom vooraf aan trainen en gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *