Gaan we sneller bellen met 4G?

NokiaOf is het internet belangrijker geworden dan kunnen bellen? Voor mijn werk rijd ik het hele land door en helaas kom ik nog wel eens op plaatsen waar ik niet of nauwelijks kan bellen. Heel erg vervelend, zeker aangezien niet beschik over een vaste telefoon.

Op kantoor ben ik ongeveer anderhalve dag in de week en de andere dagen werk ik waar het uitkomt: bij klanten, thuis of op een flexibele werkplek. De afhankelijkheid van mobiele (spraak) telefonie is voor mij dus groot. Steeds meer werkenden in Nederland zullen dit herkennen.

Onbewust gaan we er maar vanuit dat spraak en data van mobiele providers altijd en overal beschikbaar is, maar is dit ook zo? In heel veel gevallen gelukkig wel, maar soms op dat ene moment dat ik net gepland heb om tijdens een lange rit wat telefonisch overleg te plegen kan ik niet bellen. Dat mobiel internet op dat moment niet beschikbaar is, vind ik dan onacceptabel.

Even terug naar de titel van dit stukje “Gaan we sneller bellen met 4G?”. Nee, dat niet. Waarom worden we dan bijna wel overspoeld met reclame over 4G? Omdat onze vraag daar ligt? Wellicht voor een groot gedeelte wel. We doen immers steeds meer met smartphones. Het woord “phone” kunnen we misschien binnenkort wel weg laten als de hoofdactiviteit e-mail en WhatsApp wordt in plaats van bellen. Maar vinden we de huidige kwaliteit van het mobiele spraak netwerk toereikend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *