BYOD en cloud; studenten weten niet beter, nu de docenten nog!

ipad schoolStudenten nemen hun eigen laptops, tablets en smartphones mee naar school. Daar vinden ze helemaal niets geks aan. Docenten doen dat vrijwel niet, die willen een PC, laptop of tablet van de school of anders minimaal een vergoeding voor gebruik van eigen apparatuur (leest u nog even de belastingregels?).

Studenten zijn ook helemaal gewend aan ‘werken in de cloud’, vrijwel alles wordt online gedaan, en dan ook nog met ‘eigen’ toepassingen als Dropbox en WhatsApp. Ook hier is er weer een verschil met de docent; die is gewend aan applicaties van de school op de PC/laptop, die bewaart alles netjes op de server van school en doet veel minder met online toepassingen.

Dat studenten gewend zijn aan de inzet van eigen mobiele apparatuur en cloudtoepassingen maakt dat steeds meer toepassingen online mobiel benaderbaar zullen zijn. En dit geldt dan ook voor de ELO / DLWO. Even de cijfers inkijken of het rooster checken vanaf de mobiele telefoon gaat echter nog lang niet overal even makkelijk, daar is nog een slag te maken.

Andere gevolgen zijn dat het aantal vaste PC-werkplekken op school omlaag kan (minder/geen desktops) maar dat de capaciteit van het draadloze netwerk juist omhoog moet. Daarnaast is het zaak (alle) docenten mee te krijgen met de nieuwe ontwikkelingen. Dat is vaak een project op zich. Gelukkig zijn de studenten van nu de docenten van morgen dus het probleem lost zich zelf op, al duurt het misschien wel nog even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *