Waar sluit ik mijn tablet op aan?

wifiGewoon op het netwerk toch? Ja, dat kan, maar hoe? Veel scholen hebben een draadloos netwerk. Erg handig bij het gebruik van laptops en zelfs noodzakelijk bij het gebruik van tablets. Eigenlijk wordt het onbewust steeds belangrijker, terwijl er niet altijd de nodige aandacht aan geschonken wordt.

Waar haalt u nu de Wi-Fi (het draadloze netwerk), gewoon bij de elektronica zaak in de buurt of een webshop? Waarschijnlijk goedkoop en lekker makkelijk. Als er slechts met een paar apparaten gebruik van wordt gemaakt: waarom niet? Maar wat als dit er steeds meer worden en er op steeds meer plaatsen in het schoolgebouw gebruik gemaakt wordt van het draadloze netwerk? Voldoen die paar basisstations dan nog en welke betrouwbaarheid en snelheid worden er geboden? In veel gevallen niet.

Het is handig om tijdig de fundamenten van het netwerk te analyseren als u hier anders gebruik van wilt gaan maken. Bij de inzet van bijvoorbeeld 60 tablets. Hiermee wordt de afhankelijkheid van het netwerk enorm vergroot (60 keer zo groot), daarnaast vragen meer gebruikers (60 stuks!) met elkaar om meer snelheid. Dit in combinatie met het steeds toenemende data verbruik en mogelijke beveiligingsrisico’s vraagt om tijdige actie! Het zou zonde zijn als dit een belemmering vormt voor het kunnen inzetten van tablets in het onderwijs, ook indien dit slechts een experiment betreft!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *