Een tablet met een keyboard is nonsens!

Tablet old keyboardIs een keyboard echt noodzakelijk voor een tablet? De meningen zijn verdeeld. Een tablet is een apparaat van de toekomst. Een toekomst van beeld, spraak, geluid en tekst ter ondersteuning. Kortom een multi-media device. Gebruiken we over 10 jaar uberhaupt nog wel een keyboard? Ik denk van niet. Tekst is nu eenmaal een ‘arme’ wijze van communiceren.

Stel u moet een rapport, een lastige brief of memo schrijven. Wilt u dat echt op een tablet doen? Wat zou het voordeel daarvan zijn boven een moderne notebook? Een tablet heeft een kleiner scherm en met een keyboard moet u aan een tafel gaan zitten. Een los keyboard transporteert lastig en een geïntegreerd keyboard maakt de tablet zwaarder, dikker en duurder. Een ultra-dun keyboard geeft geen fysieke feedback als je een toets in drukt. Wat is dan nog het verschil met een keyboard op het scherm? Pinch en swipe bewegingen zijn vervangers van het traditionele keyboard en de muis. Het is een fundamenteel andere wijze om met applicaties te communiceren.

Is een tablet dan vooral voor het consumeren van content? Ja en nee is mijn stelling. Ja, omdat nog steeds veel (conventionele) applicaties tekst als input verwachten. Nee, omdat in de toekomst zal stem en beeld input belangrijker worden dan tekst. We gaan minder schrijven om te communiceren. Zie Whats-app, Twitter en Snap-chat als bewijsvoering voor deze trend.

En heeft u wel eens gezien hoe snel de jonge generatie op een touchscreen tekst invoert?

Voor mij is het duidelijk, een grafisch ontwerper ontwerpt niet op een tablet, een schrijver schrijft geen boek op een tablet. En een tablet met een keyboard of een notebook met een touchscreen is vlees noch vis en krampachtig vasthouden aan de oude wereld.

U bent niet overtuigd? Probeer dan een los draadloos keyboard i.c.m. uw tablet. Binnen een week legt u dit in de kast… Innoveren is loslaten van het oude. Durf te kiezen!

 

Tablet met veer

 

 

One thought on “Een tablet met een keyboard is nonsens!

 1. Leo Hompus zegt:

  Interessant punt!

  Laatst dit boek gelezen van Michael Sliwinski (oprichter van Nozbe) en Augusto Pinaud:

  http://ipadonly.net/

  Ze hebben een jaar lang al hun werk zoveel mogelijk op een iPad gedaan. Daarover samen op afstand, Michael vanuit Polen, Augusto vanuit VS gebruik makend van iPad’s, dit boek geschreven.

  Voor iedereen geïnteresseerd in productiviteit in relatie tot tablets van harte aanbevolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *