Digitale leermiddelen nu ook lesmateriaal!

imagesIn het wetsvoorstel over het afschaffen van de gratis schoolboeken dat staatssecretaris Sander Dekker naar de Tweede Kamer heeft gezonden valt natuurlijk direct op dat de schoolboeken in het VO vanaf schooljaar 2015-2016 niet meer gratis zijn maar dat de school dit tot een maximumbedrag aan de ouders mag vragen. Wil de school meer vragen dan moet de MR instemmen.

Wat in het wetsvoorstel vooral opvalt is dat dit bedrag ook bedoeld mag zijn voor digitale leermiddelen als tablets of computers. Het wetsvoorstel spreekt daarbij van ‘elektronische informatiedragers’.

Ligt hier een kans voor VO-instellingen die de slag naar digitale leermiddelen  willen maken? Wij denken van wel. De drempel om in ieder geval na te denken over de inzet van digitale leermiddelen wordt hier in ieder geval een stuk lager door. Logisch, want geld was vaak snel een dooddoener. Wie al nadenkt ziet de mogelijkheid tot realisatie wellicht dichterbij komen en kan nu een strategie ontwikkelen om samen met de MR verder te komen.

Tijd voor een pilot met als onderwerp ‘elektronische informatiedragers’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *