Donkere cloud?

wolkenDonkere cloud? Het is prettig om te weten waar informatie staat en hoe u hierover kunt beschikken. Zeker als deze informatie nodig is. Bijvoorbeeld bij de stap naar een IT-dienstverlener. De IT-dienstverlener zal immers uw IT-omgeving als dienst gaan aanbieden, dus alle informatie (maar ook applicaties) zullen verhuizen en uit huis geplaatst worden. Het uit huis plaatsen houdt niet in dat informatie ook volwassen genoeg is om voor zichzelf te zorgen. Deze taak wordt verlangd van IT-dienstverleners. Veelal wordt er van uitgegaan dat deze zich gedragen als “een goede huisvader”. Maar wat als dit niet zo is? Waarmee spreekt u de IT-dienstverlener dan aan?

Ook bij een mogelijk overstap van de ene naar de andere IT-dienstverlener zal de nieuwe IT-dienstverlener u vragen om informatie. In deze situatie zult u logischerwijs aangeven dat deze in de cloud bij de huidige IT-dienstverleners staat. Helder, maar hoe komt u aan de informatie en vooral binnen welke termijn? Geeft de oude IT-dienstverlener deze op het moment dat u daarom vraagt? Ja, gelukkig. Nee of het duurt en duurt het maar Waarmee spreekt u de IT-dienstverlener dan aan?

Het klinkt logisch om op voorhand afspraken over te maken. Maar doen we dat ook? En wat als de realiteit toch anders is?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *