BYOD is passé……

byod iphone ipadHoe zal BYOD zich in de komende tijd ontwikkelen? In de IT gaan dingen snel en voor je het weet zijn zaken weer veranderd. Niemand zal ontkennen dat de inzet van mobiele devices binnen de zakelijke omgeving nog verder zal groeien maar er zijn twee redenen waarom het best wel eens zou kunnen dat dit zonder BYOD gaat worden ingevuld.

De eerste belangrijke ontwikkeling is de rol die mobiele devices spelen in het gewone leven. Steeds meer mensen zijn helemaal vergroeid met hun smartphone of tablet en dit zal alleen maar toenemen als mobiel betalen en allerlei locatie gebonden diensten grootschalig gebruikt gaan worden. Medewerkers zullen het hierdoor onwenselijk vinden dat hun werkgever op de een of andere manier controle heeft over hun device dat zoveel persoonlijke informatie bevat. Dit zal een striktere scheiding tussen werk- en privé-apparatuur tot gevolg kunnen hebben, medewerkers zullen twee apparaten gaan gebruiken. Ik kom dit nu al tegen in workshops over BYOD: medewerkers willen graag hun eigen apparatuur inzetten maar ze willen NIET dat het bedrijf speciale beheer- of beveiligingssoftware op het apparaat zet.

Als tweede zullen tablets een steeds belangrijkere rol binnen de zakelijke omgeving krijgen. Tablets zullen ook gebruikt gaan worden om mee te bellen en voor andere vormen van communicatie (video en chat). Ook dan is BYOD niet meer nodig, iedereen heeft zakelijk een tablet waar alles mee kan.

Dat mobiele devices alleen maar belangrijker worden is wel zeker, maar of een strak BYOD beleid daarbij nodig blijft zal de toekomst nog moeten uitwijzen. Daarom nu maar vast rekening houden met een BYOD-exit-strategie ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *