Ziggo Wifispots; nutteloos voor de zakelijke markt…

ziggo wifispotsZiggo is druk bezig met de uitrol van “Wi-Fi Spots’. Hierbij worden de Ziggo Wi-Fi modems zoals die bij mensen thuis staan gebruikt om ook draadloze verbindingen voor andere mensen mogelijk te maken. Iedereen die thuis internet van Ziggo heeft deelt zo zijn modem met mensen die in de buurt van zijn huis een internetverbinding willen. Ziggo heeft dusdanig grote aantallen modems in het land staan (pakweg een miljoen) dat een groot deel van Nederland zo dekking krijgt. Daarmee komt er een nieuwe speler op de markt van mobiele datacommunicatie naast de bestaande (en nieuwe) 3G en 4G netwerken van Vodafone, KPN en T-Mobile. Hoe interessant is deze ontwikkeling nou voor de zakelijke markt?

– Ten eerste is het zakelijk niet interessant omdat je er alleen gebruik van kan maken als (al) je medewerkers privé een Ziggo internet abonnement hebben. Dat zal voor vrijwel geen enkel bedrijf het geval zijn.

– Ten tweede is het niet interessant omdat de dekking niet landelijk is. Zo is er geen dekking in de ‘niet-Ziggo-gebieden’ als Amsterdam of Gelderland.

– En ten derde is de dekking vooral in stedelijk gebied. Daarbuiten, met als belangrijkste de (snel)wegen, is geen dekking. Ook op drukke plekken, bijvoorbeeld het station, zal als er al dekking is, deze niet zijn ingericht op de grote vraag op dit soort plekken.

De traditionele providers hoeven zich voor de zakelijke markt dus geen zorgen te maken. Voor de consumentenmarkt ligt dit mogelijk anders. Woon je in een Ziggo gebied, heb je al een Ziggo abonnement en is draadloos internet alleen gewenst in je woonplaats dan heb je geen andere provider meer nodig en gebruik je je databundel veel minder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *