Online leren leidt tot ‘meetups’ in de echte wereld

MOOC’s: Revolutie in het onderwijs?

Online leren door middel van MOOC’s biedt vele voordelen. Als nadeel wordt gezien dat je in een geïsoleerde situatie moet studeren. MOOC-aanbieder Coursera heeft hier een oplossing voor gevonden, namelijk de ‘Meetups’. De meetups zijn door de studenten georganiseerde bijeenkomsten die plaats vinden in de echte wereld. Op de meetups wordt huiswerk besproken en vraagstukken doorgenomen tussen de studenten onderling. Recente getallen geven aan dat meer dan 13.000 studenten in meer dan 1.400 steden wereldwijd bijeenkomen.

Ook in Nederland worden meetups georganiseerd in Amsterdam (80 studenten) , Leiden 15 studenten) , Utrecht (17 studenten) , Rotterdam (21 studenten).

In totaal zijn er 1.627 Coursera communities. Zie http://www.meetup.com/coursera

Coursera groeit erg snel. Om een idee te geven: 1,8 miljoen cursisten, 197 online cursussen en samenwerking met 33 universiteiten. Coursera zelf heeft slechts 20 medewerkers, waarvan er 13 bij Stanford University vandaan komen.

De bekendste aanbieders van MOOC’s zijn: Udacity, Coursera, Edx, OpenCourses, 2U (voorheen 2Tor).

1627 Coursera communities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *