Telefooncentrale, smartphone of tablet?

ipad telefoon bellenSteeds meer medewerkers hebben een smartphone en/of tablet, zowel privé als zakelijk. Daarnaast hebben ze op hun werkplek vaak ook nog een bureautelefoon van de bedrijfstelefooncentrale. En als ze iemand willen spreken wordt er gekozen tussen bellen, WhatsApp, SMS of een video gesprek (via Skype of Facetime). Niet alleen verschillende middelen, maar ook verschillende kanalen waar langs je kan communiceren.

Leveranciers van telefooncentrales spelen hier op in door oplossingen te maken die al deze mogelijkheden ondersteunen: Wil iemand je spreken dan rinkelt je bureautelefoon en gelijktijdig krijg je een oproep op je smartphone, tablet en PC/laptop. Heb je eenmaal iemand ‘aan de lijn’ dan kan je een gesprek eenvoudig overzetten op een ander apparaat bijvoorbeeld van bureautelefoon naar smartphone of overgaan van een telefoongesprek naar een videogesprek.

Wordt het zo overzichtelijker en beter beheerbaar? Nee, natuurlijk niet. Vroeger had je een bureautelefoon en verder niet. Maar in de huidige tijd kan dat echt niet meer dus organisaties moeten wel mee en zich richten op al deze verschillende vormen van communicatie en communicatiemiddelen. Wel handig als je hier als organisatie een keer goed over nadenkt; Welke manier van communiceren past het beste bij ons type organisatie en welke middelen hebben we dan nodig? Doe je dit niet dan wordt het een onbeheersbare warboel en in het ergste geval is er niemand meer bereikbaar, bijvoorbeeld omdat de ene medewerker alleen nog WhatsApp of Skype gebruikt terwijl de andere zit te wachten tot zijn bureautoestel weer eens rinkelt….

One thought on “Telefooncentrale, smartphone of tablet?

  1. Rens zegt:

    Smartphones en allerlei andere gadgets zijn inderdaad steeds meer onmisbaar in de huidige samenleving. Ik merk het overal waar ik kom. Iedereen loopt met zijn of haar smartphone in de hand. Ik vind het goed dat de telefooncentrale hierop inspeelt. Ze moeten wel, omdat de wereld steeds mobieler wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *