Bezuiniging op onderwijs & innovatie : slim bezig?

budgetcutMinister Bussemaker en staatssecretaris Dekker bezuinigen fors op onderwijs en onderzoek. Flinke klappen vallen bij SURF, Kennisnet en SaMBO ICT. Voor SURF betekent dit 50% korting op het budget voor innovatie van de technische infrastructuur. Hoe handig is dit nu echt?

Daar waar Nederland het juist moet hebben van innovatie om de economie aan te jagen gaat de regering hierop bezuinigen. En dan ook nog op onderwijs. Is onderwijs niet meer de toekomst van ons land? Wat voor waarde hecht onze regering hier nog aan?

In de praktijk zit de hoogste waarde in innovatie, daarna in vernieuwing en als laatste in stand houding. Door op innovatie te bezuinigen halen we de hoogste waarde dus juist weg! En trekken we hiermee ons begrotingstekort nu echt recht?

Investeren in innovatie is als investeren in marketing. Slechts de helft van elke euro rendeert en de andere helft niet. Het vervelende is dat je nooit weet welke helft rendeert. Wat je wel zeker weet is dat als je niet in marketing investeert je ook weinig zult verkopen… Ondernemen is investeren in marketing en regeren is investeren in innovatie. Halen we meer rendement uit onderwijs door te bezuinigen?

 

Meer met minder tekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *