Obama kiest voor meer rendement uit het onderwijs met IT

Obama connectEDGedreven door nieuwe digitale technologien, wordt de toekomst van leren in toenemende mate interactief, volgens ‘The White House’. Deze week heeft de Obama-regering het ConnectED-plan gelanceerd.

 

 

Hierin zijn 3 speerpunten benoemd:

  1. Verbeterde connectiviteit: Binnen 5 jaar heeft 99% van de leerlingen toegang  tot de volgende generatie breedband internet en snelle draadloze netwerken in scholen en bibliotheken. (100Mbps-1Gbps).
  2. Vaardige leerkrachten: Het verbeteren van de vaardigheden en ondersteuning van leerkrachten om technologie in het onderwijs in te zetten om de ontwikkeling van leerlingen te stimuleren.
  3. Voortbouwen op innovatie uit de private sector: De investeringen maken het mogelijk om leerkrachten en leerlingen te laten profiteren van functierijke educatieve apparatuur die in toenemende mate prijsconcurrerend is met tekstboeken.

Om hoeveel geld het gaat is niet meteen duidelijk. In ieder geval zal dit programma gebruik gaan maken van de gelden uit E-Rate. Dit zijn heffingen die de FCC int bij alle amerikaanse telecom-operators. Deze gelden zijn bedoeld voor het verstrekken van kortingen op breedbandverbindingen voor scholen en bibliotheken. Dit alles in schril contrast met Nederland waar de geldkraan voor Surfnet, Kennisnet en SaMBO ICT behoorlijk dichtgedraaid wordt. Jammer dat er weer als eerste op innovatie bezuinigd wordt. Hoog tijd voor een Nederlands “ConnectED” programma met de naam ‘VerbindOND’ ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *