Van beheerde IT naar beheerste regie op IT: doel of reis?

Beheerste regieWelkom aan boord! Klinkt u dat vreemd in de oren? Dat kan eigenlijk niet want ook in uw IT-omgeving bent u (misschien onbewust) de reis van beheerde IT naar regie op IT aan het maken!

Het is namelijk bijna ondenkbaar dat u alle “IT” zelf doet, u kunt vast en zeker een of meer IT-onderdelen aanwijzen die u als dienst van een leverancier afneemt. En u voert vast en zeker regelmatig overleg met die leverancier(s), al is dat maar 1 keer per jaar. Kortom, u bent naast uw beheer-activiteiten al bezig met activiteiten die veel van IT-regie weg hebben. Maar bent u dan ook IT-regie aan het voeren en belangrijker, op een beheerste manier?

Als het antwoord “Ja” is bent u wellicht “in control” ten aanzien van de huidige regietaken en -processen, maar mogelijk nog niet goed voorbereid op de toekomst waarin steeds meer IT-onderdelen als dienst zullen worden afgenomen.

Is het antwoord “Nee”, dan bent u zeker niet voorbereid op de toekomst en zal het succesvol uitvoeren van eventuele huidige regietaken erg moeilijk worden.

Op weg dus naar beheerste regie op IT! Een “beheerste regie op IT” is misschien dan wel de bestemming maar de reis er naar toe is minstens even belangrijk. Al is het maar omdat u tijdens het inrichten van de regie op IT de huidige IT-processen zult moeten blijven uitvoeren en waar van toepassing zult moeten aanpassen, de eigen organisatie (daar zit de vraag naar IT) moet helpen veranderen en andere competenties moet aanboren terwijl de reis niet stopt..

Goede reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *