Google’s aanval op de iPad in de klas!

App’s automatisch distribueren over alle tablets in de klas en facturering via het school-account; Google kondigde afgelopen week haar ‘Google Play for Education’ aan. Hiermee krijgen docenten de mogelijkheid om onderwijs-app’s te zoeken op leerjaar en onderwerp, bijvoorbeeld alleen wiskunde-app’s voor de tweede klas. Een eenmaal geselecteerde app kan hierna automatisch gedistribueerd worden over alle tablets die in de klas worden gebruikt, waarbij deze aankopen worden geboekt op het account van de school. Net als de app’s kunnen ook boeken en video’s eenvoudig worden gepushed naar alle tablets.

Google lijkt hiermee goed geluisterd te hebben naar het onderwijs en strijkt belangrijke hobbels glad met de eenvoudige distributie over alle tablets en de facturering direct via de school. Veel scholen zien wel de voordelen van tablets maar hikken nu nog aan tegen het overzicht houden op software en kosten. Deze nieuwe mogelijkheden bij Google betekenen natuurlijk wel wel dat een school voor de hele klas Android tablets moet gebruiken…

Met deze duidelijke positionering wordt Google een serieuze concurrent voor Apple die binnen het onderwijs nu nog dominant aanwezig is. Google is echter extra interessant omdat dit nieuwe Play for Education gecombineerd kan gaan worden met ‘Google App’s for Education’ (zoals tekstverwerking, opslag, presentatiesoftware uit de cloud) en de cloud-infrastructuur die Google heeft.

De keuze tussen Google en Apple wordt zo een stuk lastiger en dit maakt een gedegen onderzoek naar de verschillen tussen beide zeer gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *