Kies maar: Tablet, smartphone of laptop?

iphone ipad keuze kiezen

Of is de business case alleen haalbaar met een ‘gewone’ GSM, een vaste telefoon en een vaste PC?

Nu medewerkers steeds meer keuze hebben tussen de apparaten die ze gebruiken en daarnaast ook nog eens hun privé-apparatuur voor het werk inzetten, is het zaak een business case te maken van de kosten en baten van de verschillende varianten. Want zowel een tablet als een smartphone, is dat niet een beetje dubbel op? Zeker als je met de tablet ook kan bellen of als iemand toch al zijn privé smartphone op het werk gebruikt.

Een methode om dit vraagstuk op te lossen is het maken van gebruikersprofielen waarbij per profiel mag worden gekozen uit enkele varianten, bijvoorbeeld:

  • Een gewone GSM in combinatie met een tablet en een vaste PC.
  • Een laptop met smartphone.
  • Een vaste PC met vaste telefoon en een vergoeding voor gebruik van de eigen GSM of smartphone.

Uiteraard zijn deze varianten voor iedere organisatie verschillend. Iedere variant kent zijn eigen kosten en om de juiste keuze te maken zal per type medewerker bepaald moeten worden of de benodigde kosten (voor aanschaf, beheer en onderhoud) zich wel terugverdienen. Terugverdienen kan door een hogere efficiency bij de medewerker, maar ook bij zijn collega’s (bijvoorbeeld omdat een vraag sneller beantwoord wordt). Ook zijn er besparingen mogelijk door lagere printkosten, eenvoudiger beheer, de medewerkerstevredenheid en het imago.

Om een wildgroei te voorkomen, zeker in combinatie met inzet van eigen telefoons en tablets, is het zaak dit vraagstuk op te pakken en een duidelijk beleid op te stellen. Dus pak die laptop, smartphone of tablet en aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *