Lentekriebels, haal de bezem door IT!

Opruimen IT waarde doelmaatigheidAfgelopen weekend hebben mijn zoontje en ik de zolder opgeruimd. Dat wat voor ons nog waarde had heeft weer een plekje gekregen, de rest is weggegeven of ging de container in. Het leuke van zo’n opruimklus is dat zoonlief weer hele ander waarde aan iets hecht dan dat ik dat doe. Een mooie parallel met wat er met Informatie Technologie gebeurt, vind ik.

Wat staat er bij u allemaal aan IT op zolder, in de kelder of in de cloud? De praktijd leert dat organisaties IT beschikbaar stellen dat niet of amper wordt gebruikt. Alsof dat niets kost. Of levert het ondanks dat toch waarde op voor de organisatie?

Natuurlijk is het zo dat voor de één het toepassen van IT veel meer waarde oplevert dan voor de ander. Ligt dat aan de technologie die wordt gebruikt of is dat afhankelijk van wat men er mee doet? Waar het volgens mij om gaat is of IT toepasbaar is en dat het bijdraagt aan de productiviteit. Het gaat er om of we zodanig IT kunnen toepassen dat het ons werk makkelijker, beter en efficiënter maakt en als het kan ook nog leuker. IT moet meer waarde opleveren dan dat het kost.

Wat IT bijdraagt of aan waarde oplevert is niet aan de IT maar aan de gebruiker. De IT-regieorganisatie zou zich moeten focussen om de benodigde functionaliteit met de juiste kwaliteit tegen een zo laag mogelijk prijs te faciliteren.

Kijk eens op uw IT-zolder, kelder of cloud en ontdek wat er staat wat meer kost dan dat het oplevert. Wie helpt u met ruimen?

De IT-lente komt er aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *