4G, moet ik daar wat mee ?

iphone ipad 4GEnig idee wat de snelheid is van de dataverbinding van uw smartphone ? Grote kans van niet; ongeveer driekwart van de mensen heeft geen idee met welke snelheid ze mobiel internetten of mailtjes synchroniseren. Blijkbaar is deze snelheid dan ook niet belangrijk bij de keuze van het abonnement of de provider. En dat klopt: 90% van de (Britse) consumenten geeft aan dat zij niet van operator zullen veranderen bij een snellere (4G) verbinding. Waarom dan toch 4G, de snellere broer van de huidige mobiele datacommunicatieverbindingen ?

Nou gewoon, omdat je dan veel sneller mobiel kunt internetten ! En dat verschil is duidelijk merkbaar getuige het onderstaande filmpje.

[jwplayer config=”Custom Player” mediaid=”6402″]

Maar willen we dan sneller mobiel internetten ? Ja, dat willen we, alleen zijn we daar blijkbaar nog niet helemaal mee bezig (zie de genoemde percentages hierboven). Maar vroeger wilden we ook geen mobiele telefoon:

[jwplayer config=”Custom Player” mediaid=”6404″]

vroeger konden we ook prima zonder een smartphone (tegenwoordig is meer dan 70% van de nieuwe mobiele telefoons een smartphone) en van een tablet hadden we nog niet eens gehoord. Sneller mobiel internet gaan we dus ook nodig hebben, gewoon omdat het er is!

Wat dan nog wel zal moeten veranderen zijn de abonnementsvormen. Abonnementen waarbij je 4G krijgt met een gelijke databundel als bij 3G schiet natuurlijk niet op. Je hebt dan dezelfde bundel, maar hij is alleen veel sneller op. Gelukkig komen er ook grotere (en duurdere) bundels. Mogelijk zal dat voorlopig genoeg zijn, maar over een tijdje zal blijken hoeveel meer data we zijn gaan verbruiken (door video, gaming, Wi-fi offloading, VoIP, etc). En een ongelimiteerde bundel is dan een must !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *