De iPhone en Unified Communications; gaat Apple nog wat doen ?

ipad Unified Communications iphoneDe iPhone en de iPad hebben de manier van communiceren veranderd. Apple begon in de consumentenmarkt maar hun apparatuur dringt nu ook steeds verder door binnen de zakelijke markt. Apple gaat ook daar de manier van communiceren veranderen en dat is al aan de gang. Zoals een keer eerder gemeld: Apple heeft BYOD niet uitgevonden maar is wel de reden ervan.

Nou zijn de bestaande leveranciers in de zakelijke markt net allemaal druk bezig met ‘Unified Communications’. Hoe gaat dat samen met de komst van Apple en wat gaat er door Apple veranderen binnen de zakelijke (digitale) communicatie ?

Ten eerste zullen de medewerkers (met hun smartphone of tablet) steeds meer zelf bepalen wat voor hun handig is en niet meer de IT-afdeling. En dit niet alleen qua apparatuur maar ook qua toepassingen (/app’s). Dit zal van veel bedrijven een behoorlijke omslag vragen, en niet alleen op technisch vlak ….

Ten tweede zullen fabrikanten hun apparatuur en toepassingen geschikt maken voor smartphones en tablets. Een mooi voorbeeld is het bellen via een app op een tablet of smartphone die is verbonden met de bedrijfstelefooncentrale. Steeds meer fabrikanten bieden dit al en ook vanuit de hoek van “Unified Communications’ (UC) worden alle systemen geschikt gemaakt voor een tablet, vaak te beginnen met de iPad. Een mooie uitspraak op dit vlak is: ‘Apple negeert UC maar UC kan Apple niet negeren’.

Voor wat betreft Unified Communications (UC) kan Apple dus rustig afwachten wat er aan app’s wordt ontwikkeld. En zelf hebben ze natuurlijk al diverse UC functies als video en chat. Dat Apple apparatuur (en natuurlijk ook de andere merken smartphones en tablets) een serieuze impact gaan hebben op de zakelijke omgeving en de bestaande apparatuur is dus wel zeker. Bent u er al klaar voor ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *