De cloud wordt veilig!

Een veel gehoorde opmerking is dat de cloud niet veilig genoeg zou zijn. Daar waar uitdagingen liggen is martkpotentieel. Dat blijkt uit het feit dat CipherCloud in een tweede ronde 30 mio USD ophaalde bij de bekende venture capitalist Andreessen Horowitz. In eerste instantie investeerde zij al 1,4 mio USD.

CipherCloud is opgericht in 2011 en kent fenomenaal succes. Zij hebben reeds 1,2 miljoen gebruikers en 40 grote bedrijven als klant waaronder twee grote banken. In tegenstelling tot hun concurrenten Symantec en McAfee die op browserniveau beveiligen, werkt CipherCloud met een key encryptie voor de hele onderneming.

Gartner voorspelt dat 25% van de grote ondernemingen een cloud security oplossing zullen gaan gebruiken zoals CipherCloud. Zij voorspellen een markt van 200 miljard USD in 2016.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *