Studenten zetten TU Delft te koop!

Voeg TU Delft toe aan winkelmandje

De studentenvakbond VSSD in Delft hebben deze week de universiteit te koop gezet. De achterliggende gedachte was dat er geen studenten meer overblijven die een masteropleiding kunnen betalen als de basisbeurs afgeschaft gaat worden en omgezet wordt naar een lening.

De kosten van universitaire opleidingen nemen toe voor zowel de universiteit als de student. Dit zou er inderdaad toe kunnen leiden dat WO voor steeds minder mensen is weggelegd. De opkomst van (gratis) MOOC’s (Massive Open Online Courses) is een ontwikkeling die deze trend kan breken. Het Nederlandse aanbod van MOOC’s is vooralsnog zeer mager.

Ligt hier een kans voor universiteiten om WO in Nederland betaalbaar en toegankelijk te houden? De timing is uitstekend!

 

Vereniging voor Studie-en Studentenbelangen te Delft (www.vssd.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *