De 5 voordelen van samenwerking op het gebied van telefonie.

Kan telefonie beter of goedkoper door samen te werken met andere organisaties ? Zeker ! Dit zijn de 5 voordelen van samenwerking:

  1. Lagere kosten voor aanschaf van een telefoniesysteem en toestellen. Uiteraard kunnen schaalvoordelen worden behaald bij aanschaf van hard- en software van een nieuw telefoniesysteem, maar in veel gevallen zal een bestaand (recent) systeem van één van de samenwerkende organisaties eenvoudig kunnen worden uitgebreid en kunnen worden ingezet voor andere organisaties. Hét voordeel van VoIP !
  2. Lagere kosten voor netlijnen en abonnementen. Ook hier zullen schaalvoordelen worden behaald, zowel op het aantal benodigde netlijnen (minder dan de som van de huidige aantallen) als de kosten daarvoor.
  3. Lagere kosten voor mobiele contracten. Het groeiende dataverkeer en het groeiende aantal abonnementen maakt dat mobiele telefonie een steeds grotere kostenpost is. Ook hier kan door volumecontracten kostenvoordeel worden behaald.
  4. Verbeteren van het beheer. ‘Twee weten meer dan één’ en ‘één is geen’. De continuïteit kan beter geborgd worden als er meer mensen met het beheer belast zijn, ook zal er meer kennis beschikbaar zijn zodat de afhankelijkheid van de leverancier verminderd.
  5. Beschikbaarheid. Telefoniesystemen kunnen redundant worden uitgevoerd en ook verbindingen kunnen via dubbele routes worden aangelegd. Door een telefoniesysteem met meerdere organisaties te gebruiken kan de beschikbaarheid ervan worden verhoogd en daarmee de telefonische bereikbaarheid worden verbeterd.

Deze 5 punten geven aan dat het loont om de samenwerking op te zoeken met andere organisaties. In hoeverre dat in een specifiek geval van toepassing is zal uiteraard wel eerst onderzocht moeten worden waarbij de waarde van deze punten in een business-case uitgewerkt worden.

One thought on “De 5 voordelen van samenwerking op het gebied van telefonie.

  1. Wilco Guldemond zegt:

    Dag Joost en anderen,
    Een niet onbelangrijk voordeel kan ook worden behaald door te kijken naar de feitelijke bediening van de centrale. Deel je een platform met meerdere gemeenten dan kan het ook de moeite waard zijn om eens te kijken of je die telefonistes bij elkaar kunt zetten op één locatie. Gemiddeld zitten er per kleine of middelgrote organisatie 1 á 2 personen bij de bediening met eventueel nog een derde achtervang. Door de bezetting te centraliseren op één locatie heb je uiteindelijk minder fte nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *