Laptop ruilen voor de nieuwste Tablet?

Vraag een willekeurige medewerkers of hij of zij haar computer, laptop, Tablet of Smartphone wil inruilen voor een nieuwe. Wat zal het antwoord zijn denkt u? Mijn ervaring is dat het overgrote deel direct ‘ja’ zal zeggen. We zijn net ‘rupsje nooitgenoeg’.

Wat zou het antwoord zijn als u dezelfde medewerker zou vragen wat het de organisatie zou opleveren als zijn of haar computer, laptop enz. zou worden ingeruild voor een nieuwe? …Het blijft een poosje stil en er zullen ongetwijfeld diepe rimpels boven de ogen verschijnen om maar niet te spreken van de vragende blik in de ogen van de medewerker. ’Uhh daar moet ik eerst over nadenken’ zou een eerste reactie kunnen zijn. En dat is nu precies wat we meer zouden moeten doen. Nadenken over welke IT-functionaliteit we echt nodig hebben en wat dit voor waarde heeft voor de organisatie.

Gretig als een rups willen we steeds meer en meer IT. De ‘IT-rups’ wordt groter en groter en vraagt steeds meer en meer uw tijd en geld. Sneller wordt die IT-rups niet, sterker nog hij is onhandelbaar geworden. Op een dag krijgt u er ‘buikpijn’ van en denkt: “dit moet anders”. Neem dan bewust de tijd om na te denken over wat IT u nu oplevert èn hoe de IT meer zou kunnen bijdragen. Laat u inspireren en er ontpopt een IT die u vleugels geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *