Udacity, een online universiteit op weg naar 500.000 studenten

Udacity is een private organisatie die zich bezig houdt met e-learning. De organisatie is opgericht door Sebastian Thrun, David Staven en Mike Sokolsky met als doelstelling om onderwijs te democratiseren. Udacity heeft een doelstelling van  500.000 studenten.

Dit lijkt realistisch omdat de voorloper van het Udacity concept, uitgebracht door Stanford University, door 160.000 studenten werd gevolgd. De eerste 2 opleidingen van Udacity behaalde 90.000 studenten sinds maart 2012. Het programma is inmiddels uitgebreid tot 12 opleidingen. Udacity weet zich gesteund door venture capital en privé gelden van Thrun.

Het format bestaat uit korte video’s die telkens afgesloten worden met een quiz. De video’s kunnen in eigen tempo worden gevolgd. Deelname is gratis. Udactiy verstrekt een certificaat tegen betaling van USD 89,- na het succesvol doorlopen van een eindtest. De cursus wordt op attractieve wijze gegeven, het quiz element werkt hierbij verslavend. Dit zorgt er voor dat je absoluut verder wil naar het volgende onderdeel.

Voor meer info: Udacity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *