De reuze tablet heeft de toekomst!

Afgelopen week was er weer veel te doen aan het tablet front. Zo gaan de geruchten dat Apple met een kleinere variant van de iPad komt. En er werd vooral veel gediscussieerd over de nut en noodzaak van een toetsenbord voor Microsoft’s nieuwe Surface tablet. Volgens mij is deze laatste discussie volledig achterhaald. Een tablet is een tablet, geen laptop. En dat sommige software op een tablet wellicht beter te bedienen is met een toetsenbord zegt meer over die software dan over de tablet. Maar dat terzijde. Toen ik afgelopen weekend samen met mijn zoontje in de nieuwe bibliotheek in Assen kwam moest ik wel even denken aan de verhitte discussies in IT land over de juiste afmetingen van een tablet. De bibliotheek beschikt namelijk over een tablet op reuze formaat.

[jwplayer mediaid=”4864″]

Wat u in het filmpje niet ziet is dat deze reuze tablet inmiddels voorzien is van behoorlijke content. Zo werd de geschiedenis van Nederland op een leuke manier getoond middels een interactieve tijdslijn. Laat ik het zo zeggen, mijn zoontje had eigenlijk helemaal geen zin om naar de bibliotheek te gaan, maar na drie kwartier heb ik hem maar bij het ding moeten wegtrekken. Konden anderen er ook nog even gebruik van maken. Een indrukwekkend staaltje van spelenderwijs leren.

Het punt is natuurlijk wel dat content de kritische succesfactor van dit type IT is. Zonder goede content verwordt het al gauw tot een speeltje. Een weliswaar leuk (en vooral heel groot) speeltje, maar niet veel meer dan dat. Wil zoiets slagen in bijvoorbeeld het onderwijs dan ligt er nog een mooie taak voor de contentspecialisten in het onderwijs: de docenten.

Overigens heb ik nog wel een minpuntje kunnen ontdekken aan deze reuze tablet. Voor de doelgroep (waar mijn 9-jarig zoontje toch ook onder valt) is het ding simpelweg te groot. De oplettende kijker had in het filmpje namelijk kunnen zien dat hij, zonder krukje, nooit de bovenkant van de tablet kan aanraken. Daar moest ik voor komen opdraven. Hebben die muggenzifters over de juiste afmeting van een tablet dan toch nog gelijk…..

One thought on “De reuze tablet heeft de toekomst!

  1. Fred zegt:

    Dat wordt dus een bezoekje aan de bibliotheek. In de Aktiesport heb je trouwens ook een pilaar met interactief scherm. Zou je ook een soort tablet kunnen noemen. Ook daar kunnen de kids echter niet bij de bovenkant van het scherm 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *