Als iedereen een tablet heeft, hebben we dan nog wel smartphones nodig ?

Is dat niet een beetje dubbel op, zowel een tablet als een smartphone ? Een smartphone is toch eigenlijk een kleine tablet waar je dan ook nog mee kan bellen ? Waarom dan twee apparaten met bijna dezelfde functies, inclusief 2 data-abonnementen ? Steeds meer bedrijven laten medewerkers daarom kiezen tussen of een smartphone (in combinatie met een normale PC of laptop), of een tablet samen met een gewone (eenvoudige) mobiele telefoon.

Een erg interessante ontwikkeling gezien bovengenoemd dilemma is een combinatie van een tablet en een telefoon, zoals bij de Asus Padfone; een smartphone die als tablet kan dienen door deze telefoon in een tabletbehuizing te stoppen. Helaas nog niet op de markt, en dat is nou net het probleem. Zo’n beetje iedereen heeft een iPad, en er zal behoorlijk wat moeten gebeuren om naar een ander merk over te stappen. Ik zie dat niet zo snel gebeuren en dus zal de discussie gevoerd gaan worden of medewerkers met een iPad een eenvoudige telefoon moeten krijgen en hun smartphone mogen inleveren. Voor de komende jaren worden nog wel goedkopere smartphones aangekondigd, en mogelijk zullen deze zich nog in de discussie gaan mengen. En uiteraard speelt BYOD hier ook nog mee. Tijd voor het opstellen van een telecombeleid !

2 thoughts on “Als iedereen een tablet heeft, hebben we dan nog wel smartphones nodig ?

  1. Jasmijn zegt:

    Wel een grappig idee denk ik de telefoon in je tablet op de een of andere manier te hebben zitten…en inderdaad wel lastig Dan nu iedereen haast een ipad heeft. Misschien eerder een soort zender een eenvoudig telefoonsysteem wat in verbinding staat met je ipad? Hmz..maar ja dan zit je bv in de bus en wil je iemand bellen..ga je natuurlijk niet je ipad tevoorschijn halen… Misschien toch maar beter apart houden en de telefoon misschien weer terug naar de basics brengen en de ipad gebruiken of andere tablet voor interneten werk en spelletjes e.d. . Groetjes Jasmijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *