Hoeveel geld verliest u dagelijks aan ondoelmatige IT?

U geeft gevoelsmatig veel geld uit aan IT en wat levert het nu eigenlijk op? De kosten (Total Cost of Ownership) bepalen is vaak al lastig genoeg. Benchmarken kan nuttig zijn om een beeld te krijgen hoe u het relatief gezien in uw branche doet. Altijd leuk om te weten. Het is echter veel interessanter te weten wat de waarde van IT voor uw specifieke situatie is.

Stel u geeft 3% van uw begroting uit aan IT en met veel passen en meten lukt het om 20% op IT te besparen. Dit is dan 20% van 3% ofwel slechts 0,6% van uw totale begroting. Als dat kan dan moet u dat natuurlijk niet nalaten. Zou het echter niet veel meer zoden aan de dijk zetten als de waarde van IT duidelijk zou zijn? Misschien kan met 10% meer budget wel de doelmatigheid verdubbeld worden.. Door de waarde te delen door de TCO verkrijgt u de doelmatigheidsfactor. Is deze kleiner dan 1 dan kan waarschijnlijk het IT-budget omlaag. Is deze hoger dan 1 dan bent u goed bezig.

Door deze exercitie te doen wordt het duidelijk wat de echte doelmatigheid van het IT-budget is en gaat u gefundeerd gaan sturen op het IT-budget. Meer met minder wordt dan meer dan alleen de kaasschaaf er over halen! Hoeveel geld verliest u dagelijks aan ondoelmatige IT? Hoog tijd voor een doelmatigheidsanalyse? Er zijn 3 stappen voor nodig:

 

1) Doelmatigheid van alternatieven uitwerken

2) Ambitie afzetten tegen best bijpassende alternatief

3) Actieplan opstellen en uitvoeren

Resultaat: Meer rendement uit IT voor uw organisatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *