BYOD, of gewoon iedereen een iPad ?

‘Bring Your Own Device’ is hot in IT-land. Digitale nieuwsbrieven en tijdschriften staan er vol mee, je kan er zelfs workshops en cursussen in volgen, en veel organisaties zijn bezig met het opstellen van een BYOD-beleid. Maar waarom is dit op dit moment zo’n belangrijk item ? Een jaar of 2 geleden had immers niemand nog van BYOD gehoord. En toen gebruikten medewerkers toch ook (af en toe) hun prive laptop of mobiele telefoon ?

Belangrijk verschil met een paar jaar geleden is natuurlijk de tablet en ook de steeds slimmere smartphone. En nog belangrijker verschil met vroeger is dat medewerkers die tablet en smartphone nu privé al bezitten en gebruiken maar zakelijk nog niet. Dat was vroeger anders; de meeste mensen zullen hun eerste mobiele telefoon gekregen hebben van hun werkgever. Heden ten dage hebben mensen prive dus al een tablet (en een smartphone), maar hebben er nog geen ‘van de baas’ gehad. ‘De baas’ is vaak nog bezig met het maken van de tablet-businesscase: hoeveel uur besparen mijn mensen, hoeveel verbetert de medewerkertevredenheid en ons imago, en hoeveel papier bespaar ik door minder te printen ?

Als die businesscase rond is (prive is hij blijkbaar al rond) en iedereen zakelijk een tablet krijgt (en natuurlijk ook een smartphone), dan is het BYOD beleid ook gelijk niet meer nodig; tablet erin, BYOD eruit ! Wel nog even op de fiscale regeltjes letten natuurlijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *