De iPhone; grootverbruiker van MB’s.

Mobiele providers komen niet meer rond van de opbrengsten van alleen bellen en SMS’en. Gebruikers van smartphones moeten daarom meer gaan betalen voor hun dataverbruik. Daar waar er eerst sprake was van ‘onbeperkt’ dataverbruik voor een vast bedrag per maand moet er nu bij bijna alle nieuwe abonnementen gekozen worden uit bundels met MB’s per maand. En die keuze wordt (natuurlijk weer) zo moeilijk mogelijk gemaakt, want niet alleen moet er gekozen worden uit het aantal MB’s, maar ook uit hoeveel het kost als je over de grenzen heen gaat, en ook nog hoe hoog de snelheid is. Welke bundel moet je nou kiezen ?

Consumenten met een iPhone of Android smartphone blijken ‘MB-grootverbruikers’ te zijn; zij gebruiken 2 a 3 keer zo veel MB’s als de gemiddelde zakelijke gebruiker. En van die zakelijke gebruikers gebruiken de Blackberry gebruikers veruit het minst. Het gemiddelde in de zakelijke omgeving zit nog rond de 100 MB / maand, maar is sterk stijgend en verschild dus aanzienlijk per type toestel. Ook het gebruik van toepassingen kan het dataverbruik doen toenemen, zo blijkt Apple’s spraakbesturing Siri het dataverbruik ongeveer te verdubbelen.

Uiteraard zijn er allerlei calculators die een indicatie van het verwachte dataverbruik geven, hiernaast zijn er diverse app’s die het dataverbruik daadwerkelijk meten. Omdat vrijwel alle nieuwe abonnementen uitgaan van de limiet op ‘mobiel internet’ is het zaak tijdig zo’n app te installeren. Een goede zakelijke MDM tool is natuurlijk nog mooier. Als het nieuwe abonnement dan aan de orde is kan de juiste keuze worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *