De dual-SIM iPhone komt er aan!

Zijn er nog mensen die privé geen iPhone hebben ? Nou ja, vast wel. Maar een heleboel mensen hebben wel natuurlijk een iPhone en als je de peilingen mag geloven zullen ze ook in de toekomst een telefoon van Apple blijven kopen.

Zakelijk hebben ze een andere mobiele telefoon, want een iPhone is zakelijk lastiger te verantwoorden dan een smartphone van HTC, Samsung of Nokia. Maar met ‘Bring Your Own Device’ wil iedereen nou juist graag zijn privé apparatuur gebruiken in de zakelijke omgeving. De eigen iPhone op het werk dus.

Maar zakelijk wil je ook graag gebruik maken van het (mobiele) abonnement van de zaak; daarin is onderling bellen met collega’s vaak afgekocht, daardoor krijg je functies van de bedrijfstelefooncentrale op je mobiel en daardoor zijn er directe datakoppelingen met het bedrijfsnetwerk mogelijk. Je moet dan dus wel een 06 nummer uit de bedrijfsbundel gebruiken en niet je privé nummer (en dus ook niet je privé iPhone).

Een lastig dilemma, met een eenvoudige oplossing: een dual SIM iPhone. Dus een iPhone die gewoon met twee SIM’s werkt, een zakelijke SIM en een privé SIM, en die het natuurlijk dan ook gelijktijdig doen, en dus niet om en om (zoals met dit geknutsel). Helaas bestaat deze iPhone nog niet en is het vraagstuk voorlopig alleen op te lossen met twee telefoons. Echter, gezien de bedrijvigheid rondom “Bring Your Own” verwacht ik dat Apple hier niet lang meer mee zal wachten !

4 thoughts on “De dual-SIM iPhone komt er aan!

 1. Gerben Baartman zegt:

  In de slotzin wordt een verwachting uitgesproken, daar waar de titel van het artikel impliceert dat deze iPhone er komt….dat doet afbreuk aan de inhoud. Jammer, want er zullen best veel gebruikers zijn die het geschetste dilemma (h)erkennen.

 2. J H van der Knaap zegt:

  VMware heeft voor Android een virtuele zakelijke telefoon met een virtuele SIM kaart. Een toestel heeft dan een prive en een zakelijke identiteit die strict gescheiden zijn.
  Als Apple de hardware niet wil aanpassen zouden ze eens met VMware moeten gaan praten.

 3. Stijn Sprenkels zegt:

  Je verwacht dus dat de huidige SIM kaart nog een lang leven heeft?
  Actueel is natuurlijk de discussie over de Nano-SIM. Veel kleiner en daardoor meer ruimte binnen een device, voor eventueel een tweede SIM?

  Maar wat dacht je van één SIM kaart waarmee je verschillende netwerken (zakelijk/privé) kunt benaderen… of wellicht een SIM-loze telefoon, waarmee je softwarematig op mobiele netwerken kunt inloggen… Is dat niet de richting die we op (moeten) gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *