Nieuwe smartphones: de iPad niet meer nodig ?

iPad iPhoneOnlangs was er een grote internationale beurs over mobiele communicatie in Barcelona. Daar kon goed worden bekeken waar we in de komende jaren met mobiele telefonie naar toe gaan. Een belangrijke showcase was de Asus Padfone; een smartphone die als tablet kan dienen door deze in een tabletbehuizing te stoppen. Een erg interessante ontwikkeling, want bij veel organisaties wordt de vraag gesteld of medewerkers nog wel een smartphone nodig hebben als zij al over een tablet beschikken. Waarom nog een smartphone als je alles wat je daar op doet ook op je tablet kan doen ? (Behalve bellen dan…) De keuze voor een eenvoudige gewone GSM telefoon in plaatst van een dure smartphone scheelt ook nog eens een data-abonnement en geeft meer duidelijkheid over welk device waarvoor te gebruiken.

Andere ontwikkelingen op deze beurs lagen redelijk voor de hand; Toestellen krijgen een groter scherm, krijgen een grotere rekenkracht, gaan beschikken over LTE (de opvolger van UMTS) en krijgen een NFC chip. Met deze chip wordt mobiel betalen veel eenvoudiger en kunnen ook andere toepassingen (met name rondom marketing) eenvoudiger worden gebruikt. En last but nog least: er komen meer goedkope smartphones. Telefoonmakers komen met toestellen onder de € 200 en ook gaat er al een tijdje het gerucht dat Apple met een goedkope versie van de iPone komt.

Maar die goedkope smartphone, hebben we die dan nog wel nodig als we al een tablet hebben ? Kortom, de markt van mobiele devices is zeker nog niet uitontwikkeld. Genoeg vraagstukken om de komende tijd mee aan de slag te gaan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *